Bart van Ree | …achter de schermen en op de planken

Repeteren voor In de Machine

Met ZUUR spelen we aan het begin van de zomer In de Machine. De voorstelling gaat over de elfjarige Lucas wiens broer Simon is verzwolgen door de Machine waaraan hij werkte in de fabriek. Lucas mag de plaats van zijn broer innemen en komt dan tot de ontdekking dat Simon nog voortleeft in de machine. Uit angst dat Simon nog meer mensen het dodenrijk in zal lokken doet Lucas alles wat hij kan om Simons verloofde Catherine voor dit onheil te behoeden. Met alle gevolgen van dien. En ik mag Lucas spelen!

Op dit moment zijn we het lijvige script scene voor scene uit ons hoofd aan het leren om vervolgens de verschillende scenes te repeteren. Een hele klus, vooral ook omdat er hele vreemde dichtregels inzitten die best mooi klinken maar ook zo onlogisch lijken dat ze moeilijk te onthouden zijn. Hieronder een repetitiefoto.

De top 5 Péage rariteiten

peage-sanneleufkens-web02
Zoals u weet gaat er bij lokatietheater wel eens wat mis of gebeuren er dingen die je van tevoren niet kunt zien aankomen. Hieronder de top vijf.

  1. Eén van de lokaties op de route blijkt populair bij mensen die het graag doen in de auto. Zo zat er pas een naakte vrouw op een man, pal naast de auto waarin de voorstelling speelde. En man op vrouw hebben we ook al gezien.
  2. Vlak voor de eerste voorstelling werden we bijna gearresteerd door de politie die zich afvroeg wat wij aan het doen waren en of de auto wel van ons was.
  3. Als midden in een serieuze scene de ramen van de auto opeens weigeren te sluiten schieten de acteurs in de lach: oeps!
  4. Ook leuk: Auto’s die zichzelf op slot doen terwijl er niemand in zit… help!
  5. Sommige lokaties zijn ook populair bij mensen die, hoe zullen we het zeggen, illegale handeltjes lijken te drijven.
  6. Foto: Sanne Leufkens

Repetities Péage

sanneleufkens_zuurDe repetities voor ‘Het Grote Verlangen’, onderdeel van de voorstelling Péage van theatergroep Zuur, zijn begonnen. Een snelwegtragedie in de auto. De voorstelling bestaat uit twee delen, te weten: ‘Het Grote Verlangen’ en ‘De Bekoring’. In ‘Het Grote Verlangen’ speel ik de rol van Sam. Kijk voor meer informatie op: www.zuur.net

Foto: Sanne Leukfkens

Repetities: Hemel of Hel

hemelofhelflyerDe repetities zijn begonnen voor Hemel Of Hel, waarin ik een rol speel. Binnenkort ben je welkom in De Banier om het stuk te komen bekijken. Het wordt helemaal te gek.