Bart van Ree | …achter de schermen en op de planken

Acte de presence in Scripted Reality

Op 10 oktober ben ik weer in een aflevering van de Scripted Reality-serie ‘Overspel in de Liefde’ te zien, om 19:55 op Net5. De aflevering staat echter nu al online! Overspel in de Liefde – seizoen 2. En als je de smaak te pakken hebt kan je ook nog naar mijn eerdere reality-avonturen kijken in Overspel in de Liefde – Seizoen 1 of Beschuldigd – Seizoen 1.

Films op het web

Ik heb de afgelopen maanden natuurlijk veel korte films opgenomen, en nu zijn er een aantal op het web te bewonderen!

Ga eens rustig zitten voor
‘Stilte voor de Storm’ – Hyo Kaag/HKU

‘Cor Phobia’ – Christiaan Kanis/WdKA

‘Exposure’ – Maarten Maris/HKU

Still uit 'Exposure' - Maarten Maris/HKU

Meer filmnieuws!

Waar gefilmd wordt wordt vertoond…. Op dinsdag wordt ‘Verrassing – De Film’  – die in middels is omgedoopt tot ‘Eruit’ vertoond tijdens Rotterdams Open Doek in LantarenVenster! Om 19:30 uur trappen we af!

Tegelijkertijd kreeg ik te horen dat de film ‘Stilte voor de Storm’ was geselecteerd voor de HKU Mediale in Filmtheater Hilversum. Op zich al een eervol gebeuren, maar er kunnen zelfs prijzen worden gewonnen! Op 28 juni weten we meer. Als je zelf een kijkje wil komen nemen, kijk dan hier

Filmweekje

Veel camerawerk deze week! Allereerst heb ik samen met actrice Floor van Leeuwen drie opnamedagen lang in de film ‘Stilte voor de Storm’ gespeeld. Scenario en regie zijn van Hyo Kaag en verder nog een hele crew van toegewijde hardwerkende HKU-studenten. Kleine productie, grote rol. Einde van de week was weer een grote productie, kleine rol. Last minute nog even toegevoegd aan de figuranten voor de ‘One Night Stand’ film ‘Cabo Verde’ onder regie van Ivan Barbosa en met  Tarikh Janssen in de hoofdrol. Het was weer hoog tijd voor wat camerawerk!

Still uit 'Stilte voor de Storm'

‘Verrassing’ – De Film

“Surprise!!!!!” Op 13 en 14 december heb ik meegewerkt aan de korte film ‘Verrassing’ – een project van Shafelly Snijders voor Studio Scope. Eén lift en vijf personages. Genoeg materiaal voor een goed verhaal. Hou deze site in de gaten, dan weet je waar en wanneer de film te zien is!

Test-shoot voor een nieuw te maken speelfilm

'Making Of'Op een bitterkoude besneeuwde januaridag hebben we proefopnamen gemaakt voor een nieuw te maken speelfilm die luistert naar de intrigerende naam ‘Making Of’. Onder regie van Thijs Bayens hebben we enkele scenes opgenomen. Ik had de eer de rol van Esgo te spelen; een failliete selfmade filmproducent. Op de foto zit Esgo gedesillusioneerd tussen de restanten van het uit de hand gelopen feestje.