Bart van Ree | …achter de schermen en op de planken

Coming up!

De komende tijd spelen we weer een hele reeks verschillende voorstellingen met de allround klasbakjes van de Acteursschool. Pak je agenda en noteer!

  • Zaterdag 6 februari 13:00 uur – Elektra
  • Zaterdag 13 & Zondag 14 maart 20:00 uur – Door met Frans
  • Donderdag 15, Vrijdag 16 & Zaterdag 17 april – Eindproductie, titel en aanvangstijd nog onbekend! Meer info volgt nog.

Alle voorstellingen vinden plaats in het gebouw van de acteursschool – Koestraat 5 in Amsterdam.

Kindertheater is een serieuze zaak

Een foto uit de kindertheatervoorstelling ‘Ibbeltje’, wederom met de klasgenoten van de Acteursschool op 16 januari in Amsterdam. De zaal barstte uit zijn voegen van de hoeveelheid kinderen die was komen opdagen. Ondertussen zat ik als burgemeester heel nauwkeurig mijn burgemeesterstoespraak voor te bereiden. En mijn burgemeestersketting op te poetsen. En het doorknippen van linten te oefenen. Totdat ik ten prooi viel aan de sliskoorts… maar daarvoor moetje eigenlijk het stuk hebben gezien… Ik kan verklappen dat ribbeltjeskruid uit de tuin van meneer Pinkerpank ontzettend helpt.

De Uienkelder

Op 2 en 3 januari speelde Theatergroep Zuur ‘De Uienkelder’. Twee uitverkochte voorstellingen waarbij het publiek aan een lange tafel aanschoof bij de acteurs. Uien snijden, huilen, en een diner in drie gangen waren de ingrediënten. En ik mocht de waard van de uienkelder spelen. Dat betekende: de bezoekers verwelkomen, de gangen aankondigen, de toiletjuffrouw uitkafferen, een speech houden over de schoonheid van de ui en op bijna sektarische wijze een hardnekkige niet-huiler over de streep trekken en hem jankend en grienend een ui laten slachten. Ga d’r maar aan staan…